Красотата е нещо повече от суета. Усещането, че сме красиви, може да ни направи по-силни, по-уверени и по-щастливи. И това качество няма как да има само външно измерение, то се носи вътре в нас. Знаем, че красотата може да бъде оръжие, но и смелост, които могат да ни променят.

Вярва го и тя – Лидия Стойчева, с която ви запознаваме в дигиталната ни поредица „Жените на България“. С нея си бяхме обещали да бъдем искрени, защото красотата се крие и в моментите на откровение, които всяка от нас има.

Срещаме се в най-женския месец в годината, за да си напомним, че пролетта наближава, а с нея и желанието да се посветим на себе си, да си обърнем внимание, да си подарим повече хубави емоции или пък да поставим началото на нещо ново, градивно и отдавна мечтано.

Бъдете себе си, обичайте се и не се поставяйте в рамки“, съветва Лидия, която ни разказва как е стигнала до момента, в който е осъзната и спокойна. Дължи всичко това на вътрешното си Аз, което във времето има своите върхове и спадове.

Лидия е магистър-фармацевт и мениджър в козметичната компания Biopharma Laboratories, която родителите й създават през 1994 г. Пловдив. От вносители на италианска козметика те постепенно се превръщат в производители на висококачествени продукти за коса.

През онази далечна година Лидия е още дете, но нейният професионален път изглежда предопределен. Тя учи за кратко във Виена, но съдбата я връща в България, където завършва Фармация.

Мечтата ми беше да се занимавам с технология на лекарствените средства, но ето че поредица от събития ме отведоха в козметичния бранш, когато бях само на 25“, спомня си тя.

Козметичната индустрия се превръща в едно от най-сериозните предизвикателства в живота й, защото е чувствала, че мястото й не е там.

„Нямах почти никакви знания за козметиката, въпреки образованието си – това е много повече от продукт в красива опакова, наука е“, разказва младата мениджърка.