Движението винаги е било част от нейния живот. Тя е търсила  дълго пътя към професионалния спорт, но прави рязък завой след претърпяване на травма. Тя познава фините настройки на тялото – не й е чужда и болката, която ни остава, когато не обръщаме внимание на себе си.

Тя вярва, че тялото ни е съвършено - просто не бива да го приемаме за даденост. Нейната цел е да ни убеди в това чрез вдъхновение, отдаденост и мотивация.

Снимка: Евгений Милов
В епизод 36 на дигиталната поредица „Жените на България“ ви срещаме с Габриела Субашкажената, която вярва, че щом можем да си представим нещо, значи то е възможно.

Търсейки сама пътя към възстановяването, тя започва да опознава неограничените възможности на човешкото тяло и така поема в друга посока – тази на рехабилитацията. Габриела завършва специалността през 2012 г., а след това записва и магистратура по Кинезитерапия. Непосредствено след приключването на бакалавърската си степен, тя започва работа в най-натоварената болницата в България – Пирогов.

Снимка: Евгений Милов

Да работи там е нейна сбъдната мечта, въпреки че минава през едни от най-тежките отделения. Но мечтите имат срок на годност и трябва да усетиш кога изтича, казва тя. Това се случва и с Пирогов – Габриела напуска болницата след пет години работа там, защото усеща, че е дала всичко от себе си и трябва да се посвети на нещо ново.

„Вярвам, че има знаци, които ти помагат да разбереш, че си преизпълнил мечтата си. Всеки човек има избор къде да бъде – ако нещо не те прави щастлив, това е личен избор“, споделя Габи.

След Пирогов тя става кондиционен треньор благодарение на сестра си Инес и така опознава още повече способностите на човешкото тяло. Днес обаче Габи има собствен кабинет, развива онлайн програми за работа при различни опорно-двигателни проблеми и пациентите й я обожават заради отношението, което има към всеки.

„Моята цел е хората да не чуват, че никога не могат да правят това, което обичат“, категорична е тя.