Тя е посветила себе си, опита и познанията си на жените лидери. Нейната работа е да им показва посоката в динамичния корпоративен свят, която да ги отведе до следващото стъпало в развитието им. Тя може да бъде огледало на всяка жена, която се стреми да бъде уверена в себе си и да ги провокира да видят силните качества, които притежават.

Снимка: Евгений Милов
В първия епизод за 2023 г. на дигиталната поредица „Жените на България“ ви представяме Анета Савова, екзекютив коуч за жени лидери в бизнеса. Нейното мото е: „Аз мога“ и тя го доказва.

Тя е автор и на книгата „Жената, която създадох: Личният път на женското лидерство“, посветена на изграждането на идентичност на бизнес дамите и тяхното израстване в кариерата – от експертни нива до лидерски позиции в мениджмънта на компания или организация.

Анета е създател и на първия аудио формат - подкаст, който очертава актуалните въпроси от дневния ред на жените лидери – Women Speak Leadership.

Тя е първата дама, която застава пред камерите ни тази година и ни сподели дали си е поставила цели и планове за 2023-а. Оказва се, че от няколко години не го прави. Има друг подход, който следва – важни са намеренията, с които влиза в новите предизвикателства.

 „Цели нямам, но има начини, по които ми се иска да се чувствам през годината. За мен е важно с какви изживявания започва и приключва един период“.

Снимка: Евгений Милов
Не крие, че изминалата 2022 г. е била трудна и за нея – както в личен, така и в професионален план. От нея обаче е взела един от най-трудните и значими уроци – да забавя ритъма.

„Изглежда като график, но това идва с вътрешното позволение ти самият да си създадеш пространство, от което се нуждае душата ти, да се пребориш с очакванията, които имат другите към теб и които ти имаш към себе си“, казва Анета.

Тайната на уроците е, че никой не може да ги предвиди. Те идват в етап, в който трябва да израстваме вътрешно и от които се нуждаем, за да бъдем по-добрата си версия. Това обаче е процес, който може да отнеме години като време.