Коментарът на вицепремиера на Русия Дмитрий Рогозин към министъра на отбраната Велизар Шаламанов е изключително мек. Това заяви лидерът на „Атака” Волен Сидеров в предаването „Лице в лице”, като подчерта, че неговото отношение към българския министър е много по-критично.

Сидеров не видя проблем в коментара на руския представител за България, защото е направен в социална мрежа, а по думите му българският служебен министър заслужава съд. Това е така, защото Шаламанов бил вкарал България във война, „защото обяви Руската федерация за враг на България”.

„Българското външно министерство, ако е толкова реактивно, трябваше да реагира на думите на посланика на САЩ Марси Рийс, че могат да бъдат санкционирани българските фирми, които участват в изграждането на „Южен поток”, подчерта лидерът на „Атака”.

„Някой си Шаламанов убедил премиера Близнашки още веднъж да предаде Русия”, написа Рогозин в Twitter в понеделник, с което предизвика острата реакция на българското правителство.

Няма да има стабилност

За вътрешнополитическата ситуация в страната след изборите Волен Сидеров заяви, че познавайки всички лидери, подозира, че няма да има стабилност и затова е предрекъл нови избори.

Той каза, че на всякаква среща би отишъл, но с идеята, че въпросът номер едно за страната са ниските доходи. „Чухме, че важните неща за Цветан Цветанов са санирането на жилищата и Законът за средното образование”, каза Сидеров и подчерта, че за неговата партия това са ниските доходи, мизерните пенсии, изгонването на ЕРП-тата.

„Управлението на ГЕРБ е колониално управление”, подчерта лидерът на „Атака”, допълвайки, че партията му „няма да подкрепя осанка или килограми, а идеи и ясна програма”. Той каза, че за него е важно да следва последователен път и не се интересува, ако от групата му се отцепят „някакви депутати”.

По думите му всички останали партии са се наредили като жени на витрини, които се предлагат на ГЕРБ. Той подчерта, че му е омръзнало лицемерието и двуличието на лидерите на Патриотичния фронт и каза, че не приема те да се представят по по-приемлив начин от „Атака”, въпреки че обиждат избирателите на партията му.

Гледайте целия разговор във видеото!

  • Радан Кънев готов за премиер
  • Румен Петков: Силното решение беше управление на ГЕРБ и БСП
  • Борисов може да върне мандата
  • Андрей Райчев: ДПС повече няма нужда от Пеевски
  • Резултатите от изборите няма да бъдат касирани
  • Цецка Цачева е под влиянието на емоция – няма време да се отдаде на чувствата си
  • Кои са осъдените за търговия с гласове на последните избори
  • ВКС отхвърли всички искания за касиране на изборите
  • Реформаторите за час сближиха позициите си с ГЕРБ
  • Бареков с най-скъпа ТВ и радио агитация