„Успяхме да сглобим отбор и той е най-добрият. Този отбор разби крепостта на Доган и мита, че тя е непревземаема”. Това заяви късно снощи, на събрание по случай 7 години от основаването на ГЕРБ – Кърджали, народният представител и областен координатор на партията в Кърджали Цвета Караянчева.

По думите й, партия ГЕРБ освободила хората от страха, който върхушката на ДПС им вменявала с години. "Спряхме една репресивна машина, която мачкаше като валяк. И това е най-голямата ни заслуга. Ние не поведохме избирателите до урните с автобуси, а с политически послания, с мотивация, чуваемост и прямота. Накарахме хората да почувстват, че техният глас се зачита, че има тежест, че не е отишъл на вятъра и не е плод на случайно разбъркване на числата от тотото", смята Цвета Караянчева, цитирана от пресцентъра на партията.

Тя бе категорична, че от ГЕРБ променили стереотипа, че Родопите са нечие феодално владение. "За втори път в новата история на България извоювахме депутатски мандат от Кърджали. Това са вашите гласове и аз се покланям пред волята и свободомислието на всеки от вас да ме подкрепи", заяви Караянчева в обръщението си към членовете и симпатизантите на ГЕРБ в Кърджали.

"Сега сме най-голямата опозиционна партия в страната. Чакат ни ключови политически битки. Чака ни работа за вършене. И ние ще я свършим. По най-добрия възможен начин. Защото някой трябва да спре това управление, построено на обвързаност между олигархия и власт, това търговско дружество с неограничена отговорност, което пазарува постове и сфери на влияние, тази престъпна колаборация между партньори", подчерта Караянчева.

Според нея БСП се снишава и очаква служебна победа на изборите, благодарение на своя „изборен комикс”. "ДПС търси лостове за втвърдяване на електората си, размахвайки етническата карта. Преди казваха на хората: "Бойко ще ви смени имената", "Ще ви събори джамиите". Сега заплахата е, че няма да има агитация на майчин език. И отново фокусът на вниманието е изместен", заяви областният координатор на ГЕРБ.