34-годишен мъж залови алигатор пред очите на събралите се хора и пристигналата на място полиция. Случката се разиграва в Джаксънвил, американския щат Флорида. Видеото бърза набира популярност в социалните мрежи, пише германското списание „Шпигел“.

Младият мъж е професионален ловец на алигатори. Ето защо местният шериф алармирал състезателя по смесени бойни изкуства Майк Драгич, че на свобода се разхожда опасно влечуго.

От време на време се случва някое животно да се изгуби в жилищните квартали в търсене на храна, обясняват униформените в града.

Драгич публикува видео от зрелищния си скок върху алигатора в Инстаграм. На него се вижда как влечугото първоначално бяга и пресича асфалтов път. Мъжът го следва спокойно, дърпа опашката на животното, за да го спре, скача върху него и притиска здраво главата му, за да не може да си отвори челюстите и да го захапе.

След това той извива главата на алигатора назад на повече от 90 градуса. Бързо фиксира челюстите му с черно лепящо тиксо и понася на ръце тежкото влечуго далеч от очите на събралите се хора.

Подобни операции по залавянето на алигатор не винаги протича толкова гладко, колкото тази в американския град Джаксънвил. При по-големите и по-силни животни Майк Драгич понякога трябва да прибягва до специално устройство, което затвори челюстите на влечугото.

От полицията предупреждават гражданите „да не се опитват да правят подобно нещо“, защото рискът от нараняване е огромен. Необходима е професионална подготовка за надвиването на такова животно, поясняват още униформените.

Майк Драгич разказва пред местните медии, че е опитомил първия си алигатор на 16-годишна възраст. Той не живее в Джаксънвил. Бил е там случайно – за хокеен мач. Пътувал е заедно със сина си и тъста си.

„Трябваше да напусна залата по средата на играта, защото ми звъннаха по телефона и ме уведомиха за спешната ситуация. Така че отидох и хванах алигатора. Свърших си работата и след това се върнах за края на мача“, разказва той.