36-годишен моторист, без книжка за управление на превозното средство, се удари челно в трактор край Кнежа. За случилото се съобщават от полицията.

Мотористът е шофирал с несъобразена скорост. Изгубил е управление над мотоциклета, като е навлязъл в нерегулирано кръстовище и се ударил челно в трактора.

Селскостопанската машина е управлявана от 59-годишен мъж. Водачът на мотоциклета е настанен в болница - с опасност за живота.

Шофьорът на трактора е тестван за алкохол и наркотици. Тестът за алкохол е отрицателен, а при наркотестването е отчетено наличие на бензодиазепини.

Само преди три дни в Перник друг моторист се заби в стълб и загина на място. Инцидентът се случи в обедните часове в района на „Църква“, съобщиха от полицията.

Возилото е било регистрирано, а водачът е имал свидетелство за управлението му.

През изминалото денонощие у нас при пътнотранспортни произшествия един човек е загинал, а 20 души са пострадали. Общо са станали 15 тежки катастрофи.

В София е имало 21 леки катастрофи и три тежки пътнотранспортни инцидента. Четирима души са пострадали.

От началото на месеца в страната са регистрирани 214 пътни произшествия с осем починали и 287 ранени. От началото на годината са станали 2231 катастрофи, в които 122 са загинали, а 2777 са пострадали.