Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира днес изтеклите записи от разговор между лидерите на „Продължаваме промяната“.

„Винаги съм вярвал на Кирил Петков, че е честен човек. Само той не беше разбрал, че имат кеш. Всички други знаеха. Това е едно потвърждение", заяви Борисов.

Според него записите доказва, че партията купува гласове.

„Звучеше чак миловидно, като слушах как са безчинствали през тези 11-12 месеца. И е много интересно как подкрепящите ги медии ще интерпретират това, че те реално перат пари и реално купуват гласове. Тук си говорят как си носят кеша, как ще финансират изборите, как ще купуват избори“, коментира лидерът на ГЕРБ.

По думите му участниците в заговора трябва да „влязат в затвора“. 

„Това е простъпка. Те бързо трябва да влязат в затвора, затова е много спешен този Наказателен кодекс, много. Жал ми е за вас как ще ги интерпретирате“, допълни Бойко Борисов

Аудио файл с гласовете на Асен ВасилевКирил ПетковЛена Бориславова и Николай Денков беше публикуван вчера в късния следобед от сайта „Афера“. Сайтът информира, че става дума за партийна среща по време на парламентарни избори през 2023 г.

По-късно вечерта вчера от „Продължаваме промяната“ потвърдиха достоверността на записа, като го качиха на официалната си страница във Фейсбук.

„Пускаме ви запис, от който ще разберете, че на изборите през 2023 не успявахме да съберем пари, за да си финансираме кампанията. Сега положението е същото, затова и сме обявили дарителска кампания. Другият извод, който се налага, е че българските служби ни следят и подслушват“, написаха от ПП.