В разгара на предизборната кампания парламентът се събра извънредно заради увеличението на пенсиите.  В кулоарите обаче бившите партньори във властта отново си размениха остри реплики и обвинения.

Напрежението се вдигна и заради появили се  в публичното пространство записи, за които се твърди, че са разговори между лидерите на „Продължаваме промяната“.  

Аудио файл с гласовете на Асен Василев, Кирил Петков, Лена Бориславова и Николай Денков беше публикуван вчера в късния следобед от сайта „Афера“. Сайтът информира, че става дума за партийна среща по време на парламентарни избори през 2023 г.

По-късно вечерта вчера от „Продължаваме промяната“ потвърдиха достоверността на записа, като го качиха на официалната си страница във Фейсбук.

„Пускаме ви запис, от който ще разберете, че на изборите през 2023 не успявахме да съберем пари, за да си финансираме кампанията. Сега положението е същото, затова и сме обявили дарителска кампания. Другият извод, който се налага, е че българските служби ни следят и подслушват“, написаха от ПП.

 

Разговорът е основно за финансирането на кампанията на партията през 2023 г. Записът беше коментиран днес в кулоарите на парламента.

Част от записа:

  • Асен Василев: Ние неофициален кеш имаме.
  • Кирил Петков: Бе така или иначе ще намерим.
  • Асен Василев: И някои от тези … са готови да дадат кеш, но не са готови да го дадат официално.
  • Кирил Петков: Така че… Ако има кеш в торби, това е по-малко… Въпросът е да има въобще кеш.

„Виждаме, че има рязане и нелогични изречения. Инсинуации с имена които ги няма. Опитвали са се да запишат наши разговори и да сглобят нещо, да направят предизборната кампания мръсна, защото нямат аргументи“, коментира днес съпредседателят на „Продължаваме промянатаКирил Петков.