„Да, с ПП-ДБ ще работя, но не по тяхната, а с доминираща сила и власт на ГЕРБ в управлението – с наш премиер, с наши министри. Само тогава“, каза председателят на ГЕРБ Бойко Борисов при инициатива за залесяване на парк Рупите „Да пуснем корени в България“.

„Още повече ни се полага заради ротация. И ред ни се пада. Вместо тези хора да се съсредоточат. Какво да кажем? Ако има редовно правителство, какво ще допринесе то? Те говорят за правосъдна реформа, а в програмата им беше написано само едно нещо – „Шеф на КПКОНПИ – Бойко Рашков“. Аз съм европейски политик и не искам да върна България в мутренските години“, добави той.

„Говорят всеки ден глупости. Факт е, че фалшифицират документи. Нито веднъж не сме се изказали срещу тях. Моят противник са „Възраждане“ и БСП. ДПС е либерална и системна партия. И сега работя с тях, и преди работих с тях“, категоричен е Бойко Борисов.

Всеки ден с кой ми е началник – звучи толкова дребнаво и елементарно. Липса на тези и безсилие, защото всеки ден излиза скандал след скандал. Аз не ги коментират. Казват, че Петков ме дисциплинирал като удрял с шише по масата. Това звучи ли ви сериозно?“, коментира председателят на ГЕРБ.

„Редовното управление идва след редовни избори. Аз мисля, че както в художествената гимнастика, най-високите и най-ниските резултати отпадат. Когато говорят Николай Денков и Делян Добрев, техните изказвания трябва да ги махнем. Сърцевината е, че на тези избори хората могат да ни кажат по коя програма да работим и кой да е отговорникът, дали да сме заедно, дали да сме поотделно, дали да сме в голяма коалиция, дали да има техническо правителство, дали да има служебно правителство – аз прогнозирам служебно правителство, но може народът да реши да има редовно, да излязат да гласуват и да имаме редовно“, каза още Бойко Борисов.

Вчера бившият премиер Николай Денков заяви, че преговорите с ГЕРБ са неизбежни, но в тях място няма председателят на ДПС Делян Пеевски и трябва да се водят по приоритетите на ПП, които бяха записани в споразумение преди да се провали ротацията.

„Нито Денков повече може да бъде министър, нито Петков, нито Василев. След тези глупости няма да се срещна повече с тях като личности. Да си излъчат преговорен екип, ние ще си излъчим наш. Видяхме какви партньори си намериха – свалиха Росен Желязков. Тези, които вдигнаха ръка срещу Росен Желязков, няма да седнат с нас на масата. След изборите да бъдат управляващи, ние ще бъдем опозиция. Да седнат Кирил Петков, Корнелия Нинова, Костадин Костадинов и Слави Трифонов. Ние можем да управляваме с всеки, който има принципи. Христо Иванов не е се е произнесъл“, коментира още той.

Коментар дойде и от бившия финансов министър Асен Василев

„Господин Борисов не е в положение да поставя условия. Вчера мисля, че имаше въпрос към г-н Борисов кой управлява ГЕРБ и той доста помълча. Може би трябва да попита този който управлява ГЕРБ, преди да взема тези решения. Нека видим хората кой ще посочат в парламента, след това ще видим с кой ще работим. Знаете, че от 2021 година нашата програма е непроменена, честни институции, върховенство на закона“, каза Асен Василев.

От ПП-ДБ заявиха, че са готови да бъдат и опозиция в 50-ия парламент.