Лекарите от "Бърза помощ" полагат големи усилия да утешат пациентката си. Но как да запазиш спокойствие, когато стомахът ти е стиснат в здравата хватка на питон. Жената в този апартамент в Гардън Сити, Джорджия, била ухапана от своя домашен любимец. После влечугото се увило около кръста й и започнало да я стиска. След няколко минути убеждаване и дърпане, змията е отстранена, а жената получава така необходимата й медицинска помощ. Според експертите по влечуги това се случва доста често, ако стопанинът не е обучен да се справя с животното.

Тадеус Депен има опит със змии с различна големина. Той работи в магазин, който продава влачуги и разполага с колекция от гигантски екземпляри, които клиентите може да гледат. но не и да купуват. Защото животните стават опасни, ако попаднат в неподходящи ръце.

Тадеус Депен, специалист по влечуги: "Битува погрешното схващане, че питонът и боата не хапят. Те обаче хващат плячката си именно по този начин - ухапват я, после я стисват и я задушават."
Най-голямата грешка на собствениците на змии е да ги пипат, когато сменят кожата си. В този период влечугите са заслепени от втората кожа и са по-склонни да нападат.

Тадеус Депен, специалист по влечуги: “Ако миришеш на плячка и навлезеш в територията им, ще се превърнеш в плячка. Първо си купете малко змийче и постепенно увеличавайте размера. Не ви трябва 6-метров пъстър питон, с който не знаете как да се държите. Така стават нещастията.”