Спокойствието се възвръща в Съединените щати след два дни на протести срещу оправдаването на полицая, убил чернокож младеж през август в град Фъргюсън. За първи път след убийството той проговори пред медиите.

В предградието на Сейнт Луис, столица на щата Мисури, са разположени 2200 войници от Националната гвардия, в подкрепа на местните полицейски части.

През последната нощ напрежение възникна само когато демонстрантите стигнаха до полицейския участък и подпалиха една полицейска кола. При друг инцидент изнервен шофьор опита да пермине през блокирано кръстовище и блъсна един протестиращ.

„Общо взето, това беше една по-спокойна нощ. Нямахме палежи. Извършихме 44 ареста, но те бяха заради нарушаване на обществения ред, а не заради престъпления”, обяви началникът на полицията в Сейнт Луис Джон Белмър.

Адвокатите на семейството на убития Майкъл Браун заявиха, че решението на съда е несправедливо. В интервю за ABC полицай Дарън Уилсън заяви, че си е вършел работата напълно според закона.

„Опитах да го избутам от колата, където бях хванат като в капан. И тогава усетих каква огромна сила имаше този човек. Чувствах се като 5-годишно момче пред кечиста Хълк Хоган”, разказа полицаят.

Уилсън призна, че съжалява за смъртта на младежа, но не чувства угризения на съвестта, защото е действал при самоотбрана.