Родители протестират срещу строеж в детска градина в столичния квартал „Изток“. Причината е, че не знаят къде ще бъдат преместени децата им за периода на ремонта.

Строителството е свързано с разширяването на 23-та детска градина с още един корпус. В момента градината е посещавана от 170 деца.

„Ние не сме против ремонта, против изграждането на нови детски игри, но сме искаме да бъдем информирани и да знаем какво се случва с нашите деца – къде ще бъдат настанени, кога ще започне ремонта и въобще какво се случи с тях“, обясни Виктор Симеонов, един от протестиращите родители.

Кметът на район „Изгрев“ обяви пред bTV, че има организация и децата ще бъдат временно преместени в другите градини в квартала.

„Всички сме наясно, че няма как едно мащабно разширение, в нашия район това е най голямото разширение на детски градини в цяла София, с което се гордея, да се случи с магическа пръчка. Имаме необходимост от време, за да се справим с един солиден ремонт и разширение на детската градина. Администрацията създава необходимата организация, за да улесним максимално родителите“, коментира районният кмет.

Гледайте повече във видеото!