„Имам две внучки, да са живи и здрави – и двете са много активни. Донесоха всичко възможни вируси от детската градина“, сподели в „Тази сутрин“ шеф Силвена Роу.

В момента тя е във Великобритания, в Корноу, където живее големият ѝ син.

Силвена Роу се опитва да подсили имунитета на децата и внуците си с храни, които съдържат антиоксиданти. По думите ѝ най-сигурният начин да се подсили едно дете е с бульон от пиле, но от домашно, на което не са давани антибиотици.

Срещу вирусите тя препоръчва още да се добавят в храната куркума, черен кимион, чубрица, риган и мащерка. Роу напомни, че българските туршии и киселото зеле също са силен антиоксидант.   

„Ферментиралите продукти са уникални за чревния тракт. Всяко болест започва в чревния тракт. В момента, в който нашият чревен тракт заболее, нашият имунитет спада. Така започват и най-лошите болести – възпалителните“, подчерта Роу.

Тя напомни също, че в България има и много билки и препоръча да използваме и тях активно в борбата срещу болестите.

Още съвети от Силвена Роу – гледайте във видеото!