„Официално посрещане там се прави рядко. Не трябвало да съм с раничка. Аз нямам обслужващ персонал. Това беше по-скоро неформално посрещане“. Това каза вицепремиерът Томислав Дончев по повод коментарите около посещението на премиера Бойко Борисов и българската делегация в САЩ.

Дончев определи срещата между Борисов и американския президент Доналд Тръмп като много добре преминала. Той е категоричен, че поканата не е заради факта, че купихме изтребители F-16.

„Имаме политическа заявка, че падането на визите към САЩ е приоритет това да се случи. Щом президентът Тръмп е казал, че ще работи по въпроса, значи ще има успех. Трябва да се следят политическите сигнали, а това звучеше като започване на сериозна работа по темата“, коментира Дончев по повод темата с отпадането на визи при пътуване на български граждани до САЩ.

Вицепремиерът каза още, че един от подаръците, които Тръмп е получил при посещението, е членска карта за българските голф клубове и очакванията са да върне визитата у нас.
Дончев коментира приемането на новия държавен бюджет с думите: "Няма бюджет, който да направи всички еднакво щастливи и доволни”.

Вицепремиерът потвърди, че няма пострадали българи при силния трус в Албания, а Министерският съвет ще гласува днес спешна хуманитарна помощ от 200 хил. лв. за преодоляване на щетите от опустошителното земетресение.

„Готови сме да предоставим екипи за помощ, но към момента не са пожелали”, допълни Дончев.

Вижте цялото интервю във видеото!

  • Експлозията в "Пирогов": Двама пациенти загинаха, десетки бяха евакуирани (ОБЗОР)
  • Това остана от взривената стая в "Пирогов" (СНИМКИ)
  • И след взрива, „Пирогов” работи в нормален режим
  • Столичната лекарска колегия за „Пирогов”: Добрата координация предотврати по-голяма трагедия
  • Томислав Дончев: По-скоро човешка грешка е причината за инцидента с жертви в „Пирогов”
  • Двама мъже са загиналите в „Пирогов”
  • Пожар избухна в „Пирогов“ (ВИДЕО)