Визитата на премиера Бойко Борисов в САЩ и гафовете покрай нея не останаха незабелязани от потребителите на социалните мрежи у нас.

Не беше подминат начинът, по който делегацията ни слезе от правителствения самолет във военновъздушната база "Андрюс", където по правило кацат гостуващите чужди държавници.

Появиха се колажи на военния министър Красимир Каракачанов, който освен куфара си, носи и жълта торба на голяма верига хипермаркети.

Каракачанов избра небрежен външен вид – носеше дънки и дори сам свали куфара си от самолета. Потребителите обаче бързо направиха асоциация с турист от нискотарифна авиокомпания.

Други пък си спомниха как Борисов подари любимата си порода Българско овчарско куче на Владимир Путин и се зачудиха дали пък няма да подари Каракачанов на Тръмп.

Появи се и колаж как премиерът се „оплаква” от липсата на официални почести при посрещането на българската делегация – и най-вече от липсата на оркестър. Авторът на колажа е добавил табелата на една друга американска база - "Гуантанамо", използвана и като затвор за особено опасни терористи.

Не беше подмината и грешката на телевизия „Фокс10”, която представи Бойко Борисов като министър-председател на Белгия. Сгрешеният надпис остана повече от минута в ефир.

А ето интерпретацията на родните потребители на социалните мрежи:

Ще паднат ли визите за българите?

Този въпрос остава отворен и продължава да вълнува мнозина. Точен отговор от американския президент и българския премиер обаче не бе даден. Някои потребители се пошегуваха, че за да унищожи Америка, Тръмп всъщност трябва да махне визите за българите и ние да направим това.