„Васил Божков е сериен изнасилвач. Изнасилил е стотици жени, включително непълнолетни – има подадени жалби, вижте дали не са потулени тези жалби“. Това обяви в интервю за предаването „Тази сутрин“ Цветомир Найденов, който е съакцоинер на Божков в „Еврофутбол“.

Васил Божков е в неизвестност от няколко дни, издирван е с международна заповед за арест. Повдигнати са му 7 обвинения – за ръководител на организирана престъпна група, за принуда, за изнудване, за опит за подкуп на длъжностно лице, както и за подбудителство и престъпление по служба.

Найденов твърди, че от юни миналата година собственикът на „Нове холдинг“ отказва да му плаща дивидент за акциите и дори е заплашил него и брат му – Стефан Найденов, с убийство. Отказа да разкаже подробности около заплахата, защото тече разследване по негови показания. Жалба заради заплахата е подал на 5 декември.

Цветомир Найденов разказа, че познава издирвания бизнесмен от 1990 г., а през 1993 г. стават съдружници. Твърди, че през последните 20 години почти всички шефове на Комисията по хазарта редовно са посещавали офиса на „Нове холдинг“. Изключение правели само Мария Филипова и Калоян Кръстев.

Той дълги години не допуска нормална конкуренция, той е корумпирал всичко по пътя си, заяви Найденов. На въпроса защо толкова късно е подал сигнал той каза: „Когато съм разбрал, тогава съм сигнализирал в специализираните органи“.

По думите му Васил Божков има хазартен бизнес само в България, защото е в черни списъци за такъв бизнес в Европейския съюз и САЩ.

Найденов намеси и името на бившия вътрешен министър Румен Петков: „Румен Петков беше вътрешен министър, когато застреляха Манол Велев, нито откри убийците, нито откри поръчителя и е личен приятел на Васил Божков“.

Той се оплака, че от 15 дни е блокиран неговият сайт за залагания „Ефбет“ и обвини за това хакерска атака, поръчана от Божков. „Това е петата по големина хакерска атака. На кого да се оплачем. Явор Колев от ГДБОП от колко години е в Комисията по хазарта – доста. Оплакал съм се в Специализираната прокуратура“, каза Найденов.

Вижте повече във видеото!

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!