Държавата играе ролята на бухалка при безпрецедентен опит да бъде унищожен работещ бизнес, а някой иска да сложи ръка на футболния „Левски“. Това твърдят от компанията на бизнесмена Васил Божков – „Нове холдинг“, след като днес бяха претърсени негови офиси и адреси и му бяха повдигнати 7 обвинения.

„Свидетели сме на синхронизирани действия между официални държавни институции, представители на управляващите и частните интереси на  бивши партньори, а именно Боян и Цветомир Найденови – собственици на казина и съдружници в наши фирми (…) С досегашните си действия, става очевидно, че държавата влиза в ролята на „бухалка“ и за целта не се пестят средства – от  измисления сигнал, послужил за формален повод за всички последвали активни мероприятия, през приетия на първо четене законопроект за хазарта, който цели противоконституционно налагане на държавен монопол, до репресивните акции на властимащите срещу бизнеса ни и неговите собственици“, пишат от „Нове холдинг“.

Подчертават и че Божков и адвокатите му и до момента не са уведомени официално за обвиненията и припомнят, че АДФИ не е открила нарушения при плащаните такси на „Национална лотария“, а сегашният вид на закона е приет от ГЕРБ.

„Свидетели сме на безпрецедентен опит да бъде унищожен работещ бизнес, който през годините е внесъл в държавата под формата на данъци, такси и платен лиценз стотици милиони. Очевидно някой иска да сложи ръка на футболен клуб „Левски“, точно в момента, в който клуба бе спасен от фалит и върви към стабилизация и финансова независимост“, подчертават от компанията.