„Със сигурност ние ще предприемем всички парламентарни и законови възможности и процедури за сваляне на това правителство. Всичко от декларации от парламентарната трибуна до протести, които ще бъдат мирни, които ще бъдат законни. Онзи ден на протеста пред Министерски съвет аз го обявих и декларирах, включително и на полицията, че ние нито ще къртим павета, нито ще палим слама, нито ще замеряме полицаите с камъни, нито ще разнасяме ковчези. Ще викаме на някои мафия или смърт. Това от ГЕРБ няма да го видите. Ние казваме: „Не на репресията, за демокрацията“.  Трябва да я отстоим“.

Това заяви председателят на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова в „Тази неделя“ в отговор на въпроса за действията на партията след ареста на Бойко Борисов.

Тя определи проведената акция по ареста на партийния лидер като „фарсмажор“, а премиерът Кирил Петков и вътрешният министър Бойко Рашков като „форсмажоретки на Божков“.

Според нея акцията е имала за цел да отклони вниманието от кризите в държавата.

„Мисля, че днес точно стават 100 дни, откакто управлява това е еднои аматьорско правителството. Това е един политически Франкенщайн, събран в мол с една единствена цел - да изчегъртат ГЕРБ“, каза Атанасова..

По думите ѝ ГЕРБ се различава от управляващите по това, че не се основава на омраза срещу никого.

„Реакцията на ГЕРБ бе провокирана от това, че Народното събрание се превърна в трибунал, започнаха да се раздават присъди, включително и в съучастие. Не може от парламентарната трибуна Георги Свиленски да чете откровени лъжи по адрес на нашата парламентарна група. В правова държава, в която законът е над всичко, това е недопустимо и прекрачване на червената линия. Това е и нарушение на политическия плурализъм и елементарна човешка етика“, заяви Атанасова по повод на физическите сблъсъци в парламента.

За твърденията, че младежката организация на ГЕРБ е предизвикала паниката с горивата, Атанасова смята, че са смешни и посочи, че тя самата също е споделила снимките с опашки от бензиностанции.

След ареста Бойко Борисов „има здравословен проблем с високото си кръвно. Сега е доста по-добре, но така или иначе в следващите дни ще мислим каква стратегия да предприемем“, посочи Десислава Атанасова.

Вижте целия разговор във видеото.

  • Софийският районен съд решава законно ли е задържането на Борисов
  • Спецпрокуратурата проверява сигнал на ГЕРБ за ареста на Борисов
  • Йорданова: СГП още не е изпратила писмото, с което иска помощ от ОАЕ за разпит на Божков
  • Насрочени са делата по жалбите на Бойко Борисов и Владислав Горанов
  • Какво следва след задържането и разпита на Бойко Борисов?
  • Горанов: Свидетелят Петков инициира всичко, изпълнителната власт говори с тезите на Божков
  • Разпитват Бойко Борисов в прокуратурата
  • Зарков за задържането на Борисов: Реформа няма да може да бъде спестена с арести
  • Борисов за управляващите: Те са като Хитлер и Сталин, ще дойдат и за вас
  • Владислав Горанов заподозря сговор между премиера и Иван Гешев