Свидетелят Петков инициира всичко дотук: арестът на лидера на опозицията и всички незаконни действия, свързани с това – по този начин бившият финансов министър Владислав Горанов коментира пред журналисти ситуацията около ареста си, след като днес беше разпитан пред прокурор.

Той визира премиера, като подчерта, че днешните му показания са свързани с въпроси, на които е отговарял и преди. „Свидетелят Петков участва в опит за разчистване на сметки с опозицията в момент, когато има далеч по-големи кризи в държавата. (…) Виждате, че в много твърдения на хора от изпълнителната власт чувате тезите на г-н Божков“, допълни Горанов.

Бившият министър разказа и как е протекъл 24-часовият му арест: „Помещенията бяха добре обзаведени, нямаше некоректно поведение на полицейските власти“. Той обаче не е решил дали ще си търси правата в Страсбург: „Не ми се иска да съдя държавата за глупостта на някого“.

Снимка: Ладислав Цветков

Той призна, че се е виждал с хазартния бос в Министерството на финансите, „за да обсъждаме различни теми“, но категорично отрече да е получавал суми от него. Страхува ли се Владислав Горанов за живота си? „Не, внимавам как пресичам по улиците и не се страхувам“, заяви бившият финансов министър.