„Не мога да кажа дали беше полезен арестът на Бойко Борисов. Сам по себе си арестът не води до кой знае какво, а дори може да внесе объркване в разследването.“ Това коментира в студиото на „Тази събота и неделя“ Крум Зарков от БСП.

Според него медийните изяви на Васил Божков са ставали в страни от прокуратурата твърде дълго време и това по думите му е странно.

"Необходима е реформа и тя няма да може да бъде спестена с арести, пък било то на бившия премиер. Това е задача, която трябва да се реши в парламента, а не в късни доби. Прокуратурата иначе няма да може да бъде нито заобиколена, нито прескочена, отивайки директно към европейските инстанции, затова имаме работа за вършене по законите, добави той", каза Зарков.

Зарков коментира и специализираното правосъдие.

"Законът за отмяна на специализираните съдилища е гледан от три парламента. Вече на първо четене има политическа воля за тяхното закриване и многократно се говори за и против него, потвърдено от 3 различни състава. Закриването на съд не е нещо просто и ще трябва да се направи още и между първо и второ четене предстоят още разговори, така че магистратите да бъдат спокойни, че ще могат да продължат и да довършат делата си и да бъдат спокойни за тяхното кариерно развитие“, каза той.

Вижте целия разговор във видеото.