Карето от обекти за бързо хранене в „Студентски град”, добило национална известност като „Манджа стрийт”, скоро ще отиде в историята. Това става ясно от публикации в социалните мрежи на граждани, както и на част от собствениците.

Към момента павилионите за дюнери, бургери, палачинки и т.н. са опразнени, а на някои има и надписи, канещи клиентите да заповядат на нови локации в района.

„Манджа стрийт” е една от своеобразните емблеми на „Студентски град” повече от десетилетие, въпреки не твърде представителния си вид. Комбинацията от евтина и денонощно достъпна храна, дискотеки и голям брой младежи с активен социален живот дълги години беше нещо характерно за вероятно най-младия като население столичен квартал.

Снимка: Bat Miro\'s Pancakes

През последните години обаче „Студентски град” се променя.

Той е все така далеч от това да бъде цялостен университетски кампус (макар да се правят и стъпки в тази посока), но множество строителни проекти постепенно превръщат големи части от него от леко неугледното място за забавления, което всички познаваме, в поредния столичен квартал под Витоша с голям брой нови жилищни сгради.

Опасенията на онлайн потребителите са, че и на мястото на „Манджа стрийт” може да се появи кооперация. Интерактивната карта на Подробния устройствен план, по който се работи от няколко години, показва, че зоната поне към 2014 г. е предвидена за "Комплексно обществено обслужване", като е възможно това междувременно да се е променило.