На 20 април bTV Media Group  постави началото на новата си дигитална рубрика "Жените на България". Тя е посветена на тях, жените! Жените, които са силни, способни и вдъхновяващи! Жените, които са мъжки момичета, но въпреки това, не искат да загубят онази женствена магия!

"Жените на България" са именно такива: многолики и всеможещи. Ние им намерихме специално място и ден, в който да ви срещаме с тях. Всяка сряда в нашата специална секция на сайта btvnovinite.bg ще ви представяме по една дама, от която може да си "откраднете" пример.

Водещ на "Жените на България" е репортерът от спортната редакция на bTV Станимира Атанасова, която обаче прескача пределите на спорта, за да докаже, че няма невъзможни неща. В първия епизод тя ни срещна с една изключителна дама - командир Надежда Доганова - пилот на пътнически самолет, с 13-годишен опит и с над 6000 летателни часа зад гърба й като част от екипажа на "България Еър".

Станимира гостува на "Тази събота", за да сподели пред своя колега Станчо Станчев за новото предизвикалество: "Когато в началото с изпълнителния продуцент на спортната редакция Владислава Лазарова си говорихме за тази рубрика, имахме като цел да започнем с жени в спорта. В един момент си казахме "Защо да се ограничаваме само до спорт?"

"Живеем в свят, който е доста еманципиран вече, и ролята на самата рубрика ни е такава. Освен да покажат дамите, че могат да бъдат наравно с мъжете, все пак е хубаво от време на време да си напомняме, че сме дами. Надежда е точно такава - в професията е много мъжко момиче, строга, наравно с мъжете. В същото време, тя казва: "Когато сляза от самолета, аз ставам друг човек."

Не пропускайте следващите епизоди на "Жените на България" всяка сряда на нашия сайт btvnovinite.bg.