Кирил Петков е внесъл искане за смяна на директорския борд на Българската банка за развитие още преди да стане министър на икономиката.

Това обяви на брифинг днес Деница Сачева от ГЕРБ. Според нея на 11 май миналата година - ден преди влизането в сила на указа на президента и без да има такова законово право, Кирил Петков се представя за министър и депозира документите в Българската народна банка.

С тях иска одобрението на Централната банка за нови членове на Надзорния съвет на ББР.

Снимка: Редакторски екип

„В нарушение на нормите таксата на БНБ му е платена от личната му сметка и в документацията са посочени неверни обстоятелства, които са декларирани неистини. На 27 май с нарочно съобщение БНБ потвърждава за подадените документи от лица, които нямат представителна власт, ден преди датата на назначаването на служебното правителство“, добави тя.

От „Продължаваме промяната“ на свой ред попитаха къде са милионите за магистрала „Хемус“.

„Непрекъснато слушаме пресконференции на ГЕРБ, но не чухме най-важната, къде са 50-те милиона от магистрала "“Хемус“, трябва да кажат къде са парите в сакове и чували, а не да вкарват теми, които не са важни за българските граждани“, контрира Настимир Ананиев от ПП.