Спасителите на 12-годишния Александър, които трогнаха цяла България, стават спасители в Перник и региона. Първо по bTV Веселин Георгиев и Милко Михалков споделиха, че влизат в новото предизвикателство без да искат нищо в замяна, а мотивацията им е усещането, че са полезни.

С подкрепата на общината звеното им за бедствия и аварии трябва да започне работа до два. Очаква се доброволците да реагират при всяка ситуация – пожари, земетресения, издирване на хора.

Със специална екипировка, умения, трупани с години, пеша и дори от небето със суперлек самолет или мотоделтапланер - Така Веско и Милко планират да спасяват хора и да помагат в кризисни ситуации.

„Ще се реагира и в по-широк спектър, природни бедствия, аварии, бедствия, пожари. Ще се преминат и съответните обучения“, обясни Милко Михалков.

Милко Михалков
Снимка: Редакторски екип

Обсъждали са идеята за спасително звено многократно. В отбора по спасяване ще се включат над десет доброволци. „Идеята се е зародила, Сашко е фитилът“, посочи Михалков.

Веселин Георгиев
Снимка: Редакторски екип

„Разполагаме с голямо наличие на техника – алпийска екипировка, готови сме да предоставим всичко като знания и като инвентар. Трябва да си малко или много адреналинов наркоман и трябва да желаеш да го правиш това нещо“, добави Веселин Георгиев.