„ГЕРБ искат да продадат „Горубсо – Мадан” на бивши кадри на „Мултигруп”, които са дали хонорара на Ахмед Доган”, заяви лидерът на СДС Мартин Димитров. Според него това са хора, близки на БСП и БКП, което предизвиква въпроса дали ГЕРБ е дясна демократична партия.

Бизнесменът Николай Вълканов пое концесията и задълженията на "Горубсо-Мадан" от Валентин Захариев. Вълканов е бивш вицепрезидент на "Мултигруп", в момента е собственик на "Минстрой", "Горубсо - Златоград", има и концесия над мина "Върба".

Той очерта и бъдещето на страната, изправена пред „много тежки изпитания”, сред които 5,5 милиарда лева външен дълг, вътрешен дълг и бюджетен дефицит. На този тъмен финансов фон правителството нямало план за справяне, смята Димитров. По думите му резултатът ще се изрази в спад на кредитния рейтинг, покачване на лихвените проценти, влошаване на бизнес средата и липса на растеж.

За проблемите между „сините” той заяви, че докато не спрат процесите на разделение, няма да се постигнат добри резултати. Според него някои партии се опитват да се бъркат в СДС, но безуспешно, защото срещат силен отпор.

Димитров участва в шествие-поклонение пред жертвите на комунизма до лагера "Слънчев бряг" край Ловеч. По този повод той заяви, че основен приоритет на СДС ще бъде изграждането на Институт на националната памет в София.