„Никого не мразим, но няма как да допуснем безобразията на ГЕРБ да се повторят”. Това заяви във Варна лидерът на БСП Сергей Станишев.

"Преди няколко месеца поставих въпроса на конгреса на БСП заслужаваше ли си да поемем толкова тежък кръст, с цялата отговорност и рискове, в страна с неработещи институции, икономически опоскана, с много крехко парламентарно мнозинство", обърна се Станишев към около 450 варненци.

Той даде и своя отговор: „Смятам, че трябваше да го направим, заради нашата държава, не само заради тези, които гласуваха за БСП, но и за всички останали. Ние никого не мразим – нито тези, които са гласували за ГЕРБ, или за „Атака” или за ДПС и др., но няма как да допуснем цялото това безобразие – грабеж, репресия, рекет да се повторят”.

Той посочи, че листата на БСП за предстоящите избори за Европейски парламент е силна, балансирана и много интересна. Станишев подчерта, че в нея са включени проф. Николай Джагаров и проф. Андрей Пантев, които са добре познати на варненци. Лидерът на БСП посочи, че социалистическата партия е може би единствената в страната, която има изградена ясна и точна платформа за предстоящите избори.

„Питайте ГЕРБ дали имат платформа за тези избори”, обърна се към журналистите Сергей Станишев и допълни, че въпреки твърденията на Бойко Борисов и Цветан Цветанов, че имат силни позиции в Европа, не са успели да вкарат България в Шенген. „Ние обаче имаме ясна визия и знаем, какво искаме да променим”, категоричен бе лидерът на левицата.

Станишев заяви, че Варна била пренебрегвана от правителството на Бойко Борисов и е получила не само голямо представителство в кабинета на Пламен Орешарски, но и за последните месеци е получила много възможности за развитие. По думите му само по Публичната инвестиционна програма са предвидени над 50 млн. лева – за ремонт на фестивалния комплекс, пари и за изграждане на нова съдебна палата и подготовка и планиране за изграждане на ново пристанище във Варна.

По повод застрояването на защитени територии, Сергей Станишев успокои, че това няма да се случи и дори да има такива намерения, те няма да бъдат допуснати.

  • ЕП със "зелена светлина" за новата Еврокомисия
  • Кристалина Георгиева с големи шансове за важен пост в бъдещата ЕК
  • Кандидат-еврокомисарят Вигенин "зачеркна" шансовете на К.Георгиева
  • Премиерът подкрепи Кристалина Георгиева за първи дипломат на ЕС
  • Официално: Бареков с двете най-скъпи БГ места в европарламента
  • Бареков и Станишев се събраха в ЕП
  • Искра Михайлова кандидат за шеф на Комисията по регионално развитие в ЕП
  • Колко и какви депутати даде България на ЕП?
  • Станишев с втори фалстарт по пътя към ЕП (ОБНОВЕНА)
  • Станишев дезертира в ЕП (ОБНОВЕНА)