Единствената стабилна коалиция, която показват и социалози, и политилози е ГЕРБ и Реформаторския блок. И тогава към тази коалиция можеш да поканиш експерти или представители на други партии и да имаме по-стабилно управление в парламента.

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в Нова Загора ден, след като се скара задочно с председателя на ДСБ Радан Кънев и се закани, че последните, с които ще преговаря за коалиция, ще са именно дясното обединение.

Причина за решението му беше изказване на бившия говорител на РБ в bTV, където той заяви, че има кръгове в ДПС и ГЕРБ, които искат именно тези две партии да работят заедно.

Днес експремиерът смекчи тона, но въпреки това отново хвърли върху реформаторите вината за липсата на диалог: „С поведението на Реформаторския блок срещу ГЕРБ и тежките обвинения, които сипят всеки ден, това е вече един ясен сценарии за влизане отново в избори”.

„Неслучайно вчера казах на реформаторите, че със своите безумни искания и с политиката, която си водят, явно е, че те работят за саботирането на едно стабилно управление. Иначе не виждам-тя е нарисувана коалиция между ГРЕБ и Реформаторския блок, вместо да работим отсега заедно да се договорят , включително смяна на управителя на БНБ, реформи, за които да не се губи време да се направят, те всеки ден се занимават с нас“, посочи Борисов.

По думите му, ако сега няма 60% избирателна активност и няма стабилно правителство, на следващите избори ще има 80% избирателна активност, но вече ще е късно. „Избори декември или януари ще са фатални за България. Тогава няма въобще да правя предизборна кампания, ГЕРБ няма да прави кампания”, категоричен беше Борисов.

Той разкритикува и служебното правителство, като заяви, че вече има информация от много места за купуване на гласове.

По темата със случващото се в Българска народна банка, Борисов коментира, че „един Гаврийски би се справил прекарсно, нищо, че ми е бил конкурент за кмет и съм го победил, но той може да се справи, ако има подкрепа от парламента”.

  • Радан Кънев готов за премиер
  • Румен Петков: Силното решение беше управление на ГЕРБ и БСП
  • Борисов може да върне мандата
  • Андрей Райчев: ДПС повече няма нужда от Пеевски
  • Резултатите от изборите няма да бъдат касирани
  • Цецка Цачева е под влиянието на емоция – няма време да се отдаде на чувствата си
  • Кои са осъдените за търговия с гласове на последните избори
  • ВКС отхвърли всички искания за касиране на изборите
  • Реформаторите за час сближиха позициите си с ГЕРБ
  • Бареков с най-скъпа ТВ и радио агитация