Реформаторите ще са последните, с които ще говоря след изборите, а с БСП И ДПС няма да говоря. Ние минахме през гонения с една единствена цел – ГЕРБ да бъде унищожен и на негово място да дойде Реформаторският блок.

Това каза в Стара Загора лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, цитиран от пресцентъра на ГЕРБ. Повод за думите му бе изказване на Радан Кънев пред bTV, че в България има кръгове, които искат ГЕРБ и ДПС да работят заедно и които управляват българското правосъдие.

Борисов изрази своето огорчение от изказвания в публичното пространство на представители на Реформаторския блок, които го обвиняват за назначението на главния прокурор и заяви, че партията и всички нейни министри в продължение на два месеца са минали през множество проверки в прокуратурата.

"Слушам един виден реформатор днес да се упражнява по наш адрес. Когато беше Костинброд, когато повдигаха обвиненията по Цветанов, когато мен ме разкарваха, както и всички министри на ГЕРБ, по прокуратурата, той мълчеше като риба. Сега станал голям защитник на демокрацията. Точно обратното – ние и тогава си мълчахме, и сега си мълчим, защото съдебната система трябва да е абсолютно спокойна при взимането на решения, дори когато са и срещу нас", каза Борисов.

Той се върна във времето, когато беше кмет на София. „Всичките тези борци за демокрация, те така бяха опоскали столицата, че над 140 детски градини бяха реституирани, продадени и разграбени. Така че когато говорят за нас, да не си мислят, че съм забравил и да се правят все едно сега са се родили и са станали бели и светли и чисти", допълни лидерът на ГЕРБ.

"Ние минахме през гонения с една единствена цел – ГЕРБ да бъде унищожен и на негово място да дойде Реформаторският блок. И затова се събраха от кол и въже хора там, само и само да попречат на ГЕРБ да има пълно мнозинство и да управлява самостоятелно. Желаем им голям успех, но това, което чувам, от поведението им и това, което правят, те ще са последните, с които ще си разговарям след изборите", добави Борисов.

Междувременно коалиция „Десните” изпрати писмо до патриарх Неофит и до Св. Синод във връзка с днешното изявление на Старозагорския митрополит Галактион, с което той „ръкоположи” Бойко Борисов за министър-председател. 

„За нас е важно да знаем, дали това е посланието на целия Синод към българите и дали смятате, че това предпоставя избора им?”, се казва в писмото на „Десните”.

  • Радан Кънев готов за премиер
  • Румен Петков: Силното решение беше управление на ГЕРБ и БСП
  • Борисов може да върне мандата
  • Андрей Райчев: ДПС повече няма нужда от Пеевски
  • Резултатите от изборите няма да бъдат касирани
  • Цецка Цачева е под влиянието на емоция – няма време да се отдаде на чувствата си
  • Кои са осъдените за търговия с гласове на последните избори
  • ВКС отхвърли всички искания за касиране на изборите
  • Реформаторите за час сближиха позициите си с ГЕРБ
  • Бареков с най-скъпа ТВ и радио агитация