„Вече 30 години политиците ни обещават Коридор №8, жп линии, а сега виждам и новото управление, което идва, с обещание за самолетни връзки и т.н. Аз 30 години очаквам елементарна пътна връзка между двете страни. И 30 години това е най-примитивната и най-изостаналата инфраструктура между двете страни.“ Това каза в ефира на bTV Radio журналистът Любчо Нешков по отношения на инфраструктурата между България и Северна Македония.

„Премиерът на Северна Македония тази нощ пътува 3 часа, а знаете как пътуват колите на държавниците – с кортежи. Просто е невъзможно. Това не са пътища, това са селски пътеки. Всеки, който е минавал границата, знае че там е разорано. Политиците са тези, които трябва да започнат да изграждат тази инфраструктура. Нещата по този въпрос са наистина трагични и нищо не се прави. Просто се говори преди избори и после всичко отива в миналото“, допълни той

Любчо Нешков разказа още, че през целия ден с негови колеги са подавали информация към македонските медии за трагедията с автобуса на АМ „Струма“.

„На практика ние събудихме колегите в Скопие малко след 3 часа сутринта“, каза той.

По думите на политиците и на двете държави са имали достойно поведение при този трагичен инцидент.

„Дали е необходимо да се случват подобни неща, за да могат политиците ни да разберат, че животът е един. Животът е много кратък. Животът е един миг. Не трябва да се дава пространство на омразата и на конфронтацията – на нещо, което ни отдалечава един от друг“, допълни той.

Според журналиста политиците трябва да дадат тон за преодоляване и разрешаване на споровете, които съществуват между двете държави.

„Аз смятам, че тепърва ние трябва много открито и почтено да седнем заедно и да разрешим всички спорове. След като в такава ситуация намират общ език, то защо в мирни времена да не могат да разрешат неща, които са пределно ясни, и които трябва да дадат път напред“, заключи той.

  • Милчев: Доклад показва, че мантинелите в трагичния участък на „Струма“ са монтирани неправилно
  • Проверка на bTV: Нова маркировка по АМ „Струма“ е със сериозни отклонения
  • Вече е ясно защо фаталният автобус на "Струма" се е подпалил
  • „Съдебна медицина“ освобождава телата на загиналите при катастрофата край Боснек
  • Очаква се телата на загиналите на "Струма" да бъдат върнати в Скопие
  • Изписаха от „Пирогов“ и последния оцелял от катастрофата на АМ „Струма“
  • МРРБ: Фаталната отсечка на „Струма“ не е нито магистрала, нито скоростен път
  • Македонски журналист: Случаят на АМ „Струма“ се политизира в Северна Македония
  • Христиания Червенкова, след като се върна от С. Македония: Хората там не са гневни, търсят истината
  • МРРБ ще обяви резултата от проверката на злополучния участък на АМ „Струма“