Третите в 51-вия парламент – „Възраждане“, още снощи благодариха за подкрепата за „единствената партия, която защитава българския национален интерес“.

При обработени 99,71% протоколи формацията на Костадин Костадинов получава 13,38% подкрепа.

От формацията днес завиха, че ще коментират, след като излязат окончателните резултати.

Относно двете фракции на ДПС – по последни данни формацията „ДПС – ново начало“ получава повече гласове от „Алианс за права и свободи“ (АПС) и се нарежда на четвърта позиция с 11,45%. АПС пък са шести със 7,49%.

В изборната нощ Делян Пеевски направи първи си коментар, разпространен от пресцентъра му:

 

„Оттук насетне има само напред и нагоре! Ново начало за България и за всички онези хора, общини и населени места, които го поискаха или очакват да се случи при тях. Аз съзнавам каква огромна отговорност лично за мен и за новото начало е това доверие и ще я оправдая. А аз държа на думата си“.

По места – в Кърджали „ДПС – Ново начало“ са първа сила с 41,28%, а АПС втори – с 38,57%.  

„ДПС-Ново начало“ са победители и в Шумен. „Алианс за права и свободи“ печели голямата битака за гласовете от вота чужбина и тази в Разград.

От щаба на почетния председател на ДПС Ахмед Доган благодариха днес с публикация във Фейсбук на всички избиратели, които са подкрепили „каузата и ценностите на Автентично ДПС“:

Засега сега резултатите от вота не коментират и от „БСП Обединена левица“.

Реакция дойде от щаба на Слави Трифонов и „Има такъв народ“ (ИТН).

„ИТН се представи изключително стабилно на тези избори ние също бележим ръст. (…) Колко пъти да ви кажа че не бихме работили с формацията около Делян Пеевски. Слави Трифонов го заяви няколко пъти“, каза нощта след изборите зам.-председателят на партията Тошко Йорданов.

Малко по-късно благодарности изказа и лидерът на ИТН Слави Трифонов. Той го направи в своя Фейсбук.

„Искам да благодаря на всички, които са гласували за ПП „Има такъв народ“! Прекрасно осъзнавам какво означава това, особено в сложната ситуация, в която се намираме всички ние - и в България, и в целия свят. Благодаря ви най-искрено и ще направя всичко възможно да оправдая вашето доверие и да направя всичко, което зависи от мен, за да има положителен резултат“, каза Трифонов.

Последвайте ни за още актуални новини в Google News Showcase

Последвайте btvnovinite.bg във VIBER

Последвайте btvnovinite.bg в INSTAGRAM

Последвайте btvnovinite.bg във FACEBOOK