„Ще бъде ли по-силно ДПС, ако Доган и Пеевски не са заедно!? Слава Богу този въпрос изобщо не е на дневен ред“.

Това написа в открито писмо до медиите Делян Пеевски, единият от председателите на ДПС.

Почетният председател на партията Ахмед Доган се срещна в събота с част от актива на ДПС в лятната си резиденция в парк „Росенец“.

Поканените бяха депутати от партията и членове, които са изразили знакова подкрепа за него. Всички присъстващи депутати бяха гласували против проектокабинета на ГЕРБ-СДС, както поиска Доган. Сред тях беше и единият от председателите на партията – Джевдет Чакъров.

Въпреки спекулациите в някои медии на среща в лятната резиденция на Доган така и не беше поканен другият председател – Делян Пеевски.

Писмото на пеевски до медиите е озаглавено: Няма тема „Доган – Пеевски“, има тема „Пеевски и дерибеите“.

 

„Дерибеите, които забогатяха на гърба на Доган. Които тормозеха хората с “това за нагоре, това за мен, мене ме праща” и т.н. И хората ни и самите дерибеи много добре знаят за какво говоря! Дерибеите, които сега бъркат в душите на хората. И защо? От страх? От мерак? От алчност? Те нямат аргумент за нещо, сторено от мен, срещу ДПС и хората на ДПС“, пише още председателят на ДПС.

Пеевски изтъква, че за последната година е извадил ДПС от изолация и застой. Също, че е бил до почетния председател в най-трудните моменти.

„Доган е лидерът, до когото неизменно съм бил в най-трудните моменти, независимо от всичко! Когато са го предавали, когато е било трудно, когато всички са се изпокривали, аз пак съм бил до него. И другото - той винаги е бил до мен, дори когато е било много, много трудно. Винаги сме били заедно. Той много добре знае това. И всеки от тези, които говорят днес, също знаят това. И няма да приема да си приписват ролята на говорители, медиатори или не знам какви си измислени фактори. А тъй като тези дни се нагледахме и наслушахме на интриги, внушения, подмяна и манипулации, ще се обърна с цялото си уважение към г-н Доган, за да кажа само едно “винаги съм бил до теб , винаги си можел да разчиташ на мен и това не се е променило”, обърща се Пеевски към Доган.

Ето и цялото писмо на Делян Пеевски:

До напрежение в ДПС се стигна заради гласуването на кабинета, предложен от ГЕРБ-СДС.

В предаването „Тази сутрин“ по bTV в деня на гласуването на правителството Рамадан Аталай обяви, че Ахмед Доган е поискал движението да не го подкрепя. Същия ден той беше изключен от парламентарната група на ДПС.

Делян Пеевски призна, че е имало такова желание от страна на Доган, но уточни, че ще изъплни волята на хората. Още тогава той обяви, че няма разрив между него и почетния председател в личен план.