Рапърката и носителка на няколко награди „Грами“ Ники Минаж е била арестувана на летището в Амстердам, защото е пренасяла наркотици. Това съобщи самата тя чрез платформата Инстаграм, а видеоклипът ѝ беше разпространен в социалните мрежи от много нейни почитатели.

На клипа Минаж обсъжда ареста си с полицай, който ѝ казва, че е „задържана, защото пренася наркотици“. Видеото е дълго над три минути.

Певицата отговаря, че не носи наркотици и иска от полицая достъп до адвокат.

След размяната на реплики, полицаят ѝ казва да се качи в автомобила с думите „Ще ви закараме на следващия ви концерт“, на което Минаж отговаря „Ще ме закарате ли?“, видимо объркана.

От изданието USA Today се свързаха с мениджърите на певицата и местната полиция. Властите заявиха, че не могат да предоставят информация за хора, които са над 18 години, защото те са под защитата на закон за личните данни. Те не потвърдиха за ареста.

Задържането на Минаж в Амстердам се случва дни след като онлайн се появиха твърдения, че силите за сигурност на летището в Амстердам „искат да саботират“ турнето на певицата. „Те правят всичко, за да спрат това турне. Взеха ми багажа и като ги попитах къде е, отговориха, че още е на самолета. Няма как да е там. Точно по този начин ти слагат някакви неща в чантите“, коментира певицата онлайн.

В други публикации онлайн Минаж казва, че полицаите на летището получавали „големи пари“, за да спрат турнето ѝ.

Силите за сигурност не коментираха официално обвиненията.