За банда, която мрази етикетите, Dub Pistols имат прекалено много: дъб, биг бийт, ска, пънк, хип-хоп, реге, многоточие. От всички тези "тагове” най-коректният е "многоточие”, а попълването на празното пространство над точките е въпрос на лично изживяване, на личното усещане на всеки един фен за музиката на бандата и ако (и) ти си сред феновете, можеш да "омастилиш” своето усещане за Dub Pistols в спомените си след едно автентично изживяване на живо – Dub Pistols Live Band в Sofia Live Club на 6 април!!!

Не си фен? Вярвам, че има шест студийни причини да станеш – толкова са албумите на формацията до момента (групата работи над нов албум, който трябва да излезе до края на 2013-а). Подсилени с няколко впечатляващи факта от биографията на "дъб пищаците”, те са достатъчен повод да дадеш шанс и няколко часа от парти времето си този уикенд, за да чуеш една експлозия на живо!

Dub Pistols са в разцвета на тийнейджърските си години* и се радват на бурни активности в този период от съществуването си, въпреки че за един не-кратък момент можело да не доживеят "пубертета".

След дебютния им албум и умереноуспешния хит "Cyclone” (на Острова и в някои европейски страни), бандата "удря кьоравото" с мултимилионен договор с американската компания Geffen и записва "Six Million Ways To Live” – втория албум на групата, който по план трябва да излезе в САЩ в седмицата на 11 септември 2001... но това така и не се случва.

"Подводница се гмурка от небето/ най-високите сгради горят/ о, как ридаят майките” – от песента "World Gone Crazy" (Six Million Ways To Live)

След ужасяващия терористичен акт на 11 септември, албумът с политически и социални текстове, подобни на цитирания, е обречен на провал!

"Това наистина прецака кариерата ни”, казва Бари Ашуърт – създателят и основен двигател в бандата, в интервю за Crossfadr.com. Цели две години групата не може да се съвземе от несправедливия провал на албума, но все пак успява и Ашуърт дори намира нещо положително в престоя на бандата отвъд океана – "успяхме да се освободим от етикета "биг бийт банда”, споделя той. Очевидно противоречията, които музикантът има с категоризациите, са сериозни...

“Целият смисъл на Dub Pistols – от името до всичко останало, е музиката да не може да бъде категоризирана, да не бъде слагана в някакви графи. И все още ме дразни това, че хората продължават да ни наричат "биг бийт банда”. По дяволите! Няма ли какво друго да напишете?”, коментира Ашуърт пред Clash.

Със сигурност ще има какво друго да "напише” всеки от посетителите на партито утре – 6 април, в Sofia Live Club. Имайки предвид историите за лайв изпълненията на бандата, по време на които Ашуърт е чупил крака си ЦЕЛИ ТРИ пъти, нямам съмнения, че ще има много за разказване...

Само стойте далеч от музикалните клишета и етикети! #ръцетенагора #музика #ура

Dub Pistols Live Band забиват в Sofia Live Club по покана на ReelFeel. Партито ще подгреят родните диджеи Ото от Groovy Sessions и Stoyo.