Dub Pistols идват за концерт у нас през април. Събитието е в столичния Sofia Live Club на 6 април и е част от европейското турне на бандата.

Със сериозна музикална визитка, включваща пет студийни албума и участия в различни музикални проекти, Dub Pistols вече близо 20 години не спират да изумяват феновете си с креативност и усет към новото и интересното.

Бандата е сформирана през средата на 90-те от Бари Ашуърт (Barry Ashworth). Освен по задължителния за това време биг бийт, той е сериозно запален и по ска културата от 50-те, пънк и реге музиката. Всичко това дава отражение върху звученето на бандата, което развива и дава нова енергия на дъб музиката през новия век. Последният им албум - “Worshipping the Dollar”, доказва, че бандата и днес има голяма музикална енергия. Не случайно през последните години са редовни гости на едни от най-престижните фестивали - Glastonbury, Bestival, Glade, Beautiful Day, Rock Ness и Bloom.

Музиката на Dub Pistols влиза в редица касови филми като BLADE II, Bad Company и Mystery Man, както и в саундтраците на електронните игри Tony Hawk, Tigwer Woods PGA Tour, NBA, Fifa и Final Flight.

Билети за концерта на Dub Pistols може да намерите в мрежата на Eventim.