Както има английска закуска, така да има и българска закуска. Това обмислят да направят майстори готвачи и хотелиери. Целта е популяризиране на нашата кухня. А що е то българско гурме, проверява екипът ни.

Обърнете внимание какво се предлага в нашите хотели закуска – мляко, плодова салата, мюсли, сушени плодове, йогурт. Все неща, с които гостите от чужбина са свикнали. Никъде обаче няма истинска българска закуска.

Снимка: bTV



„Самата табелка „bulgarian breakfast“ (българска закуска) би разпалила любопитството му да опита. Точно това е моментът, в който ние хващаме туристи и правим реклама на място в хотелите, защото за обяд той може да отиде на италиански ресторант, за вечеря може да отиде във френския, но за закуска той е тук в нашия хотел и това е моментът, в който ние може да промотираме нашата кулинария“, споделя рекламистът Георги Дучев. 

Изберете магазин

Разгледай онлайн нашите промоционални брошури

Цените са валидни за периода на акцията или до изчерпване на наличностите. Всички цени са в лева с включен ДДС.
Advertisement

Снимка: Getty Images/Guliver Photos


Българската закуска може да бъде баница, кисело мляко, сирене. Храни, които готвачите са установили, че чужденците търсят и опитват.

„Може би чумлек – това е ястие от пиринския край, което се приготвя понякога с телешко или със свинско, със зеленчуци, с картофки“, казва майстор готвачът Мариян Мирков. 

Снимка: bTV



Идеята е още това лято по хотелите в морето да започне да се предлага българска закуска, която да засили интереса към нашата кухня.

За празниците Мариян Мирков е приготвил кюфтенца, които всъщност са дроб сърма, обвита в було. Част от менюто е и така нареченото деконструирано агнешко – печено месо, при което бульонът е редуциран и е оформено като руло – истинско българско гурме.

Снимка: bTV



Майстори в кулинарията се събират след празниците на форум, за да обсъдят идеята как българската кухня да бъде по-добре представена на чуждестранните туристи.