„Зелените” не напускат Реформаторския блок. Общите действия за оставка на кабинета остават на дневен ред. Това заяви един от съпредседателите на партията Борислав Сандов пред btvnews.bg и припомня, че първоначалното споразумение между партиите в блока включва единствено общи действия с цел оставка на правителството „Орешарски” и демафиотизация на страната.

Дали „Зелените” ще участват в коалиция с останалите партии от реформаторския блок е решение, което трябва да се вземе от Националното събрание на партията. Затова в сряда по време на Националния съвет ще трябва да се реши и кога ще бъде насрочено заседание на най-висшия орган на партията.

Миналата седмица на заседание на Националния съвет беше взето решение за излизане на „Зелените” от Реформаторския блок, но това се е случило късно вечерта, когато не е имало кворум и затова решението е било отменено, допълва Сандов. „Какво ще се случи утре ми е трудно да предвидя със сигурност. Има и гласове за и гласове против участие в съставяне на коалиция”, каза още той.

Също в сряда ще трябва да бъде взето и решение под каква форма ще участват „Зелените” на изборите за Европейски парламент – самостоятелно или в коалиция.

Преди ден реформаторите обявиха, че отиват на избори - за ЕП и парламентарни, като коалиция, без „Зелените”.