6 депутати напускат парламентарната група на „Величие“ и тя се разпада, защото е под 10 души. Групата беше от 13 народни представители, а вече ще е от 7. 

Така парламентарните групи в Народното събрание вече са 6, а независимите народни представители – 17.

Заявление за напускане са подали Красимира Катинчарова, Юлияна Матеева, Павлин Петров, Ирена Негинова, Лариса Савова и Росица Калнова.

В интервю за предаването „Тази сутрин“ председателят на парламентарната група Николай Марков обяви, че няма да напусне поста.

„За разпада на „Величие“ е виновен членьт и идеологьт Ивелин Михайлов. Това е краят на политическа партия „Величие“, коментира в кулоарите на парламента Дарин Георгиев.

Георгиев бил един от държаните в хамбар от Ивелин Михайлов, за което разказа Николай Марков по-рано днес в ефира на bTV.

Централният съвет на партия „Величие“ призова Марков да освободи поста, а Виктория Василева да напусне поста зам.-председател на парламента.

По думите на Марков на конференция на формацията той е бил избран за председател, но след това документите не са били внесени в съда.

В сайта на партия „Величие“ в момента като председател е посочена Албена Пекова.

Зам.-председателят на парламента Росица Кирова, ръководеща заседанието днес, обяви от трибуната, че във връзка с постъпилите шест броя заявления за напускане, парламентарната група на „Величие“ преустановява своето съществуване и Виктория Василева се освобождава предсрочно като зам.-председател на Народното събрание. 

Николай Марков обяви, че разломът в отношенията му с идеолога на „Величие“ Ивелин Михайлов е настъпил, защото е поискал бизнесът на Михайлов да се отдели от партийната работа.

Преди дни Ивелин Михайлов, който не е депутат, заяви, че е получил заплаха за живота си от Марков. Ябълката на раздора била подкрепа за проектокабинета на ГЕРБ-СДС.

Той обяви още, че Николай Марков и Виктория Василева му казали, че „Величие“ ще получи министерски постове срещу гласовете си в пленарната зала.

В крайна сметка депутатите от „Величие“ гласуваха против кабинета на ГЕРБ-СДС с кандидат за премиер Росен Желязков.