„Защо да се оттеглям, аз съм председател на „Величие“ и на парламентарната група“,  каза в интервю за предаването „Тази сутрин“ Николай Марков по повод призива на Централния съвет на партията той да освободи поста на председател на парламентарната група, а Виктория Василева да напусне поста зам.-председател на парламента.

По думите на Марков на конференция на формацията той е бил избран за председател и поздравен от Албена Пекова.

„Задължение на тези, които проведоха конференцията, е да внесат документите в съда. Оказа се, че това е поредната измама и те не са ги внесли. Това е документална измама“, заяви Николай Марков.

В сайта на партия „Величие“ в момента като председател е посочена Албена Пекова. 

„Аз и без тази партия мога, г-жа Пекова е в тежка финансова зависимост от Михайлов (Ивелин Михайлов, идеолог на „Величие“), те двамата постъпиха некоректно“, коментира Марков.

Той обяви, че разломът в отношенията му с Ивелин Михайлов е настъпил, защото е поискал бизнесът на Михайлов да се отдели от партийната работа. Също и след, като идеологът на партията е заключил депутати на формацията в хамбар в дома си.

„Разломът между нас настана, когато той заключи депутатите в един хамбар в собствената си къща и ги държа от 3 ч. до 7:30 ч., докато аз не отидох и не казах, че задържането на депутати по тази начин и отнемането на телефоните им е престъпление“, каза Марков.

Призовал е на сбирките на формацията да престанат да се събрат пари в кашони и да се продават книги на Михайлов по 150 лв.

„Дават ги присъстващите, пускат ги в кашона – който идва на срещите на партията с Ивелин Михайлов. Всички координатори на т. нар. партия „Величие“ са от „Тогедър“ – фирмите, които са брокери и които казват на хората, учат ги как се теглят пари от банки и защо се теглят, да инвестират“, разказа Николай Марков.