"Да колекционираш вино, това е най-интимният начин да общуваш с околната среда" - това е изводът, до който е стигнал Иван Гарелов след годините "преследване" на хубави вина. 

Бившият телевизионен водещ гостува в предаването "Тази сутрин" и разказа за страстта си към прашните бутилки, които крият в себе си редки и ароматни вина.

Знанията си и влечението към хубавото вино Иван Гарелов дължи на своя съученик проф. Фърцов от Института в Павлово, който с продължителни дегустации и дълги беседи е въвел своя приятел в тайнството на виното.

"Колекционирам по различни поводи. Има вина, които са качествени и съм ги купил. Има и вина от различни събития", каза Гарелов.

Колекцията на Иван Гарелов е само от червени вина. "Белите не стават за колекциониране, защото когато остареят променят вкуса си рязко. Могат да станат като ликьор, но се губи естественият им вкус", обясни Гарелов.

Освен, че трупа бутилки с колекционерска стойност, бившият телевизионен водещ е и голям фен на виното за консумация. "Аз не мога да си представя да седна на масата и да няма вино. Може да е малко или повече, но да има", каза Гарелов и допълни, че предпочита да "гарнира" ястията с млади вина.

Вече е сигурно, че на коледната трапеза на Иван Гарелов, освен приятелите, ще присъстват и няколко бутилки хубаво червено вино, които ще допълват печеното прасенце, агнешкия бут и супата от фазан, които предстои да бъдат сготвени.

"Забравете подаръците. Дайте топлина на близките си, обич им дайте, бъдете с тях, изпийте чаша вино с тях. Това е повече от всякакви подаръци, които могат да се купят", беше пожеланието на Иван Гарелов към зрителите на bTV.