Описаното в испанския вестник „Ел Периодико“ разследване е факт, но на този етап не може да бъде обявен нито предметът му, нито кои лица са обект на интереса на правоохранителните органи. Това заяви пред bTV говорител на полицията в Каталуния.

По-рано днес изданието излезе със серия статии, от които се разбира, че се разследва пране на пари в особено големи размери с българско участие и даже се изяснява евентуалната съпричастност на Бойко Борисов към схемата.

„По отношение на информацията, публикувана от изданието „Ел Периодико“ днес, това е една операция, която е в ход и не мога да Ви дам никакви подробности“, подчерта говорителят на полицията.

Той беше категоричен, че не може да коментира нито кои личности от българската администрация са замесени, нито даже дали става дума за пране на пари.

Какви са източниците на испанската медия? „Те работят с техни собствени източници, това не са източници на полицията“, заяви говорителят.

Редакторът на „Ел Периодико“ Луис Рендуелс коментира в специално видео как е протекло разследването на колегите му, като освен това преразказва и цялата история, описана в материалите.

Вижте реакцията на премиера по-долу:

Според БСП, ако информациите са верни, то "премиерът е неспасяем политически". От ГЕРБ пък казаха, че не трябва да бъдат коментирани "информации с фалшив характер". 

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!