На 13 юли актриса Шанън Дохърти окончaтелно загуби битката с рака, която водеше от години. Звездата от сериалите "Бевърли Хилс" и "Чародейките" почина на 53 години.

Шанън Дoхърти се бореше с рака на гърдата от 2015 г. Но тя не губи смелостта си да живее дори когато през 2020 г. чува страшната диагноза „нелечимо“.

Приживе актрисата урежда въпросите около имуществото си и поправя път за всички вещи, които ще останат след нея.

През април тази година в своя подкаст Let’s Be Clear Шанън Дохърти споделя че вече е в процес на раздаване на всичките си притежания.

„Не искам майка ми да се грижи за това след моята смърт“, заявява актрисата.

Снимка: Ройтерс

76-годишната Роза Елизабет Дохърти никога не оставя дъщеря си през годините. Нейният съпруг - баща на Шанън, Джон Томас Дохърти умира през 2010 г. на 66-годишна възраст в резултат на инсулт, пропомня "Билд".

Снимка: Instagram/theshando

 

„Приоритетът ми в момента е майка ми. Знам, че ще ѝ бъде трудно, ако умра преди нея. Не искам тя да се занимава с куп неща и да се грижи за четири складови помещения, пълни с мебели“, споделя Шанън Дохърти в подкаста си.

Снимка: Ройтерс

Затова през пролетта актрисата започва да подрежда всичките си неща. Тя иска да дари или продаде антики и други предмети, които е събирала през годините.

Снимка: Getty Images

Въпреки че през последните няколко години Шанън живее в Лос Анджелис, тя има ферма в Тенеси, за която по-рано е планира да отглежда коне и да живее с майка си. Ракът ѝ обаче прогресира и това се оказва невъзможно.

Снимка: Instagram/theshando

Вместо това Шанън полага грижи да почисти пространството във фермата.

„Разчистих една от къщите там. Беше наистина трудно и много емоционално. Защото чувствах, че се отказвам от мечтата си да развия този имот, да построя къща за себе си и къща за майка си. Да разширя конюшнята“, коментира актрисата.

През януари тази година в своя подкаст тя засяга и друга тема около смъртта си.

Снимка: Getty Images

„Искам останките ми да бъдат смесени с тези на кучето ми Боуи и с тези на баща ми. Искам да бъда с кучето си и с баща си“, казва Шанън Дохърти.

В хода на болестта си актрисата се подложи на мастектомия, а също така премина химиотерапия и лъчетерапия. Тя влезе в ремисия през 2017 г., но болестта се върна през 2019 г. Миналата година звездата обяви, че болестта ѝ е  и ракът е метастазирал в мозъка.

Снимка: Instagram/theshando

„Не съм приключила с живота. Не съм престанала да обичам. Не съм престанала да създавам. Не съм приключила с надеждата, че нещата ще се променят към по-добро. Просто не съм... Още не съм свършила“, коментира през 2023 година Шанън Дохърти пред People.

В последните си дни Шанен Дохърти постига споразумение за развод с бившия си съпруг Кърт Исуариенко. Tова се е случило на 12 юли - само ден преди да почине.

 

На 11-годишна възраст Шанън Дохърти е избрана за ролята на Джени Уайлдър в сериала "Малка къща в прерията".

През 1985 г. участва в комедията "Момичетата искат просто забавление" заедно със Сара Джесика Паркър и Хелън Хънт. През 1988 г. има своята роля и в комедията "Опасно привличане", в която си партнира с Уинона Райдър, Ким Уолкър и Лизан Фалк.

В началото на новото хилядолетие Шанън Дохърти участва в сериала "Хавайски бряг" заедно с Джейсън Момоа.

А близо 30 години след "Бевърли Хилс 90210" Шанън Дохърти отново влезе в ролята на Бренда Уолш в новата версия на сериала - "BH90210".