Страдащата вече 8 години от рак звезда от „Бевърли Хилс, 90210“ и „Чародейките“ Шанън Дохърти обяви, че болестта вече се е разпространила в костите ѝ, но тя не се предава, съобщава Ти Си Ей/ДПА.

Въпреки мрачното развитие на събитията актрисата каза твърдо, че все още има намерение да живее. „Не искам да умирам“, обяви тя пред сп. „Пийпъл“ и каза, че се надява да вдъхнови другите, като се съсредоточи върху бъдещето си, пише Би Би Си. 

„Не съм приключила с живота. Не съм приключила с любовта. Не съм приключила с това да създавам. Не съм приключила с това да се надявам да променям нещата към по-добро“, каза 52-годишната кино икона от 90-те и допълни: „Просто не съм... не съм приключила“, добавя тя.

Звездата сподели, че мисли за болестта като за „видеоиграта Pac-Man, в която те започват да влизат в костите ти“, но отбеляза, че се справя много по-добре с новия режим на терапия. По-рано тази година тя също така премахна разсейка на тумор от мозъка си. Сега се надява да участва в клинични проучвания за разработване на нови методи на лечение.

„Хората просто приемат, че това означава да не можеш да ходиш, да не можеш да се храниш, да не можеш да работиш. Набързо те отписват – с теб е свършено, вече си пътник. Ние обаче не сме! Ние сме жизнени и имаме толкова различен поглед върху живота. Ние сме хора, които искат да работят и да прегърнат живота и да продължат напред“, обясни актрисата.

За първи път Дохърти е диагностицирана с рак на гърдата през 2015 г., което беше оповестено по време на съдебно дело срещу бившия ѝ мениджър. Тя претърпява мастектомия, подлага се на химиотерапия и облъчване и през 2017 г. обяви, че е в ремисия. Към февруари 2020 г. обаче Дохърти съобщи, че болестта се е върнала и е получила метастази, които са се разпространили в лимфните възли и в гръбначния ѝ стълб.

По-късно същата година тя обяви, че очаква да се лекува до края на живота си. През юни сподели, че ракът се е разпространил в мозъка ѝ, което налага операция и още лъчелечение.

Докато Дохърти описва разтърсващото си ходене по мъките в социалните медии и в пресата, тя все пак спазва обещанието си, че „не е приключила с творчеството“. Актрисата планира да обсъди болестта си в нов мемоарен подкаст „Да бъдем наясно с Шанън Дохърти“, чиято премиера ще бъде на 6 декември.

Дохърти разясни в сряда, че програмата ще засегне най-важните моменти в кариерата ѝ, приятелствата, развода и здравословните проблеми и ще включва „поредица от брутално честни разговори с някои много специални и влиятелни хора“ в живота ѝ.

Вижте още за Шанън и борбата ѝ с болестта: