Бивш турски футболист и негов приятел са открили огън с огнестрелно оръжие по група хора заради спор на пътя в Истанбул, при което един човек е загинал, а четирима са били ранени, съобщава турската частна телевизия НТВ.

На 19 септември футболистът Сезер Йозтюрк, бивш играч на отбори като „Фенербахче“, „Бешикташ“ и „Байер Леверкузен“, е влязъл в пререкание с мъж, от когото поискал да премести спрелия си автомобил, за да премине в истанбулското предградие Чекмекьой. Разправията се задълбочила с намесата на спътника на футболиста и на близки на другия мъж. Кавгата прераснала във физическа саморазправа, в която било използвано и хладно оръжие.

В разгара на свадата противникът на Йозтюрк побягнал, опитвайки се да стигне до място, където е имало и други хора. Предполага се, че футболистът е стрелял от луксозния автомобил, с който пътувал, и бързо напуснал района. Според свидетел на случката Йозтюрк крещял: „Не се месете, нямам проблем с Вас, той е моята цел“.

Мъжът, който влязъл в спор с Йозтюрк, е починал от огнестрелна рана, а баща му, брат му и двама негови приятели са били ранени.

Издадена е заповед за ареста на бившия футболист и е започнало неговото издирване, съобщава НТВ.