Нов случай на домашно насилие. Докато чака ограничителна заповед, 30-годишна жена от Дупница е жестоко пребита от бившия си партньор. Въпреки че два пъти се разделя с него,  насилието срещу нея продължава. 

Снимка: bTV


В ранните часове на 18 май бившият мъж на Вероника прави няколко опита да влезе в дома. Присъствието на нейни близки обаче го спира. Същия ден следобяд жената остава сама.

„Чистя в спалнята и в един момент чувам, че долната врата се тресна и някой тича по стълбите. Показах се през вратата на спалнята, а той вече беше на входната врата и тръгва срещу мен, държеше нож. Започна да ми нанася удари по главата и вече падам на земята, започна да ме рита в корема. Решил, че съм бременна от друг“, разказва Вероника.

Минути по-късно насилникът бяга от апартамента, изплашен, че бащата на Вероника може да се появи.

Снимка: bTV

„Усещах си кръв в устата, усещах, че ми тече от носа. Гледам се на огледалото и гледам, че едната ми буза виси надолу. Вдигам повече главата и виждам месото отвътре“, спомня си още пострадалата.

Вероника се разделя с бившия си партньор в края на 2021 г. за втори път. Първият е през 2015 г. след жесток побой с бухалка.

„Случаят с бухалката се отрази на майка ми много зле. Понеже имах хематоми и синини по тялото, като се преобличах пред нея, плачеше. И получи инсулт след няколко месеца и почина,  загубих я“, разказва жертвата на домашно насилие. 

По думите ѝ тормозът над нея продължава 10 години.

„И пред техните ме е бил. Майка му и баща му казваха „не я бий“, не защото е жена, или защото е бременна от теб, а за да „не влезеш в затвора““, казва още Вероника.

Заплахите и вербалния тормоз продължават и след раздялата им. Жената разказва, че той заплашвал и тормозил и едно от двете им деца.

„Казвал ми е, че щом не искам да се върна при него, иска да ме довърши, да умра, да ме обеси, да ме заколи, да ме залее със сярна киселина, за да не може друг мъж да е с мен“, разказва Вероника. 

Жената е пускала множество жалби през годините. През 2015 г. получила ограничителна заповед за година и половина. Преди месец поискала нова, но все още чака резултат.

В момента мъжът е задържан и въдворен в затвора в Бобов дол заради шофиране в нетрезво състояние, в условията на условна присъда.

От полицията в Кюстендил заявиха за bTV, че случаят се наблюдава от прокуратурата и отказаха коментар. Държавното обвинение също запази мълчание.