Районната прокуратура в Монтана внесе за разглеждане в съда обвинителен акт срещу мъж, привлечен към наказателна отговорност за неизпълнение на издадена ограничителна заповед за защита от домашното насилие.

Обвиняемият живеел в дома на родителите си в Берковица. Не работел, често употребявал алкохол и устройвал скандали на близките си при отказите им да му дават пари.

Мъжът упражнявал системен тормоз спрямо баба си и майка си. Въпреки осъждането му за неизпълнение на издадената ограничителна заповед, той продължил да я нарушава. Няколкократно доближавал жилището на баба си, блъскал и ритал вратата, заплашвал я с убийство. Хвърлил мраморна плоча върху терасата на етажа, обитаван от възрастната жена, която се разбила в краката ѝ.

За случилото се бил подаден сигнал до органите на реда.

В хода на разследването по образуваното досъдебно производство мъжът не се е признал за виновен, отрекъл е установените по делото факти и обстоятелства, касаещи действията му.

Престъплението е извършено от обвиняемия в изпитателния срок по последната осъдителна присъда спрямо него, влязла в сила през м. ноември 2022 г.

Предстои делото да продължи в съда.