Историята на 25-годишната Траянка Атанасова, жертва на домашно насилие, научихме тази седмица от репортажите на Христиания Червенкова в bTV Новините. След поредния случай на тежък побой от бившия ѝсъпруг, извършен на улицата и пред очите на 4-годишния им син, Траянка потърси помощ за издаване на заповед за незабвана закрила, защото се страхува за живота си.

Този уикенд пък дойде новината за поредната жертва на домашно насилие – 43-годишна жена беше открита мъртва в дома на съпруга ѝ в Перник. 41-годишният Димитър Димитров е задържан за умишлено убийство.

Траянка Атанасова разказа своята история в предаването „120 минути“.

„Всичко започна, когато забременях. Започнаха семейните скандали. Първо – психически тормоз, после – физически. Започна се с шамар, после удари и побой. Изпадала съм в безсъзнание, когато бях бременна в осмия месец“, каза младата жена.

Когато ражда сина им, Траянка решава, че не иска детето да е свидетел на скандали и насилие и е поискала и получила развод.

Контактите с бившия ѝ съпруг продължават заради детето. Търсил е детето понякога, когато той реши. Преди последния побой, след който жената подава сигнал в полицията, бащата не е търсил сина си една година.  

Виждат се, за да даде детето, заплашва я, че ще подаде сигнал, че не му дава редовно да вижда сина си. Тя му отвърнала, че всъщност той е този, който не идва да вижда редовно детето, нито плаща издръжка.

„Той каза, че няма аз да му казван кога да идва да взима детето. Удари ми шамар, свлякох се на земята. Започна да ме влачи за косата... С едната ръка ме държеше за косата, а с другата ми биеше юмруци“, разказа Траянка Атанасова.

Тя признава, че дълго е търпяла насилието, преди да подаде сигнал. 8 месеца след развода се е върнала при бившия си съпруг. Стигнало се и до счупено ребро.

„Търпяла съм, защото исках детето ми да има баща“, споделя жената.

Траянка се оплака и от първата реакция на полицията и смята, че без намесата на медиите, нямаше да се стигне до ограничителната заповед и тя щеше да е поредната жертва на съпруг насилник.

Гледайте целия разговор във видеото!