Поредната жертва на домашното насилие у нас е на 43 години. Убийството е извършено в Перник. Задържан е съпругът на жертвата, срещу когото вече е била издадена ограничителна заповед.

Сигналът е подаден в 4:27 часа - рано сутринта в събота. Отивайки на място, патрулът установява, че има данни за извършено тежко криминално престъпление. След докладването на наличната информация са сформирани съответните екипи, а периметърът е бил отцепен, разказват от ОД-МВР в Перник.

Малко по-късно е уведомена и Окръжна прокуратура – Перник. „Самата специфика на случая подсказваше, че има извършено тежко криминално престъпление, в което има умисъл. Дали това е станало в състояние на афект или не – това е друг въпрос. Факт е, че говорим за тежко криминално престъпление“, обясни старши комисар Павел Млеканов, директор на ОД-МВР в Перник.

„Има един подаден стигнал – в края на месец декември. Той е за конфликт в семейството. По този повод на жертвата е била с поставена защита от домашно насилие. На нейният съпруг е била издадена забрана да доближава жилището на повече от 50 метра за срок от 10 месеца. Наложена му е и глоба“, каза Албена Стоилова, наблюдаващ прокурор и говорител на Окръжнатажната прокуратура в Перник.

В качеството си на обвиняем мъжът се е възползвал от правото си да не дава обяснения. На място, пред близките, които са отишли в жилището, е заявил, че не го е направил той.

Все още се очаква резултатът от аутопсията, за да се изясни причината за смъртта. По първоналачни данни става дума за намушкване с нож, но към момента от прокуратурата не го потвърждават.