Анита системно е била жертва на домашно насилие, а обвиняемият за смъртта ѝ – съпругът ѝ Димитър Димитров, е имал проблеми с алкохола. Това разказа братът на 43-годишна жена, намерена мъртва в дома си Перник в кв. „Изток“.

От два месеца Анита отново е живеела със съпруга си, въпреки тежката семейна история.

Засега Димитър е задържан за 72 часа, но отказва да дава обяснения пред разследващите или да признае вина.

От прокуратурата посочват, че според свидетели между съпрузите е имало конфликти – при всички Димитров е проявявал ревност и е бил под влиянието на алкохол. Подавани са множество сигнали в полицията за насилие, дори иск за развод, който впоследствие Анита е оттеглила по необясними причини, разказа пред нас братът на жертвата.

Децата и бащата на Анита пристигат на мястото на престъплението минути преди полицията. По думите на близки Анита има брак с Димитър от 2004 г. И е жертва на домашно насилие от години.

Сигналът за Анита е подаден на 112 в 4:27 сутринта от едно децата. Димитър първо звъни на бащата ѝ и му съобщава, че „нещо лошо е станало“.

По откритото тяло на жената са констатирани травматични увреждания и кръв.
От прокуратурата казват още, че Димитър е имал газов пистолет и няколко пъти е правил опити за самоубийство. Миналата зима Анита се обърнала към институциите за защита и съдът издава ограничителна заповед, че той не може да я доближава. Въпреки това в последствие тя се връща при него.

Семейството има две непълнолетни деца – момичета на 14 и 16 години. За тях е осигурен психолог. Братът на Анита и съпругата му са категорични, че ще поемат грижата за момичетата.