Части от записите с гласа, наподобяващ този на премиера Бойко Борисов, звучат автентично, части – не. Това каза в студиото на "Тази сутрин" вицепремиерът Томислав Дончев. 

"Но експерпертите трябва да се произнесат имало ли е интервенции по отношение на записите, безспорно е ползван гласът на премиера. Откъде са взети реплики, изказвания...", добави още той. 

Дончев посочи, че има конкретни подозрения кой стои зад атаките.

"Имам конкретни подозрения как е правена цялата композиция за снимките, когато има доказателства и данни за цялата работа, ако предположим, че е бил един човек. Съществен въпрос е кой има интерес - кой е поборник за справедливост и прозрачност - защо е анонимен, кой е, къде е
спектърът от лица в тази композиция са много", коментира още той. 

Вицепремиерът коментира, че всичко е възможно, дори и да е съпартиец,  както и някой от охраната на Борисов по отношение на скандалните снимки от спалнята на премиера. 

Резиденция "Секвоя", където са направени снимките със спящия премиер, е работно помещение, обясни Дончев и там са влизали както съпартийци, така и членове на правителството. 

"Тези, които имат повече опит в политиката, знаят, че атаката по време на избори или непосредствено преди изборната кампания не е толкова ефективна, защото тогава хората очакват подобни скандали, заяви още вицепремиерът.

Дончев обясни, че подобни атаки са най-ефективни поне 6 месеца преди изборите.

Цветанов и новият му политически проект 

Той коментира и отцепването на Цветан Цветанов, който подготвя свой политически проект. Дончев смята, че той е избрал тясна ниша, която е ориентирана към либералното, радикално проевропейското, близо до градската десница.

"Относно укора, че премиерът е загубил контакт с действителността, човек, който е избиран 3 пъти за министър-председател, лидерът на най-голямата политическа сила - да се твърди подобно нещо е не сериозно (...) Този укор е несъстоятелен. Но има нещо по притесняващо, беше споменато, че министърът на енергетиката, аз и министър-председателят сме зависими от чужда държава – това е много сериозно. Това дефакто е криминален състав, това е държавна измяна, това е много сериозно. Хубаво е този, който говори подобни неща, да представи конкретни доказателства", обясни вицепремиерът. 

Багери на Рилските езера

Ще се направи проверка на багерите на Рислките езера и защо ще се прави чакъл по пътеките. Според Томислав Дончев това е грозно, а след построяване на лифта районът почти се е урбанизирал, като пътеките са станали широки като булевард.

Там има хора, които не са планинари и нямат планинарски навици, добави той и поясни, че даже се стига до заблатяване на езерата. 

Вижте целия разговор във видеото.